Als je in de schulden zit of een groter bedrag wilt lenen dan de bank toestaat, kan het aantrekkelijk klinken wanneer je online een lening wordt aangeboden. Maar let op, want je komt bedrogen uit! Bijna altijd gaat het om voorschotfraude, waarbij je zelf geld moet betalen en uiteindelijk niets krijgt.

In de uitzending van 16 mei hebben we gewaarschuwd voor malafide kredietverstrekkers op internet. Dat de gevolgen voor de gedupeerden groot zijn, bleek uit de reportages.

Scam bij online leningen

Het begint met een e-mail waarin je een lening wordt aangeboden tegen aantrekkelijke voorwaarden en rente. Dit kan een valse e-mail zijn uit naam van een bekende bank, maar het bericht kan ook van een klein schimmig bedrijfje afkomstig zijn. Momenteel circuleren weer veel van dit soort e-mails. Ga hier nooit op in, want het gaat bijna altijd om voorschotfraude. Hoe zuur het ook is wanneer de bank niets voor je kan doen, ga niet in op aanbiedingen per e-mail!

Toch gereageerd?

Heb je toch gereageerd en moet je nu geld betalen voordat je een lening kunt krijgen, betaal dan niet! Ook al zet de afzender je nog zo onder druk, komt hij nog zo betrouwbaar over of is hij nog zo aanhoudend, wanneer je betaalt kun je fluiten naar je geld.

Meer weten

Wil je meer informatie over dit onderwerp?

Voorbeelden voorschotfraude

Gerelateerd