De criminelen achter de Clop-ransomware hebben óók van navigatiebedrijf TomTom  gegevens gestolen. Daarmee staat de teller inmiddels op 261 organisaties waarvan data is gestolen door een kwetsbaarheid in de MOVEit Transfer. Het bedrijf heeft inmiddels bevestigd dat het slachtoffer is geworden.

We schreven vorige week al over Landal Greenparks, dat ook slachtoffer werd van dezelfde kwetsbaarheid. Daar komt nu dus ook TomTom bij. In totaal gaat het om gestolen gegevens van bijna 18 miljoen personen, meldt beveiligingsonderzoeker Brett Callow.

Vertrouwelijke informatie

MOVEit Transfer is een applicatie voor het uitwisselen van bestanden die door veel organisaties wordt gebruikt om onder andere vertrouwelijke informatie binnen de organisatie te delen. De criminelen van de Clop-ransomware groep dreigen vaak de gestolen data te publiceren wanneer de slachtoffers niet het gewenste bedrag aan losgeld betalen.

Geen negatieve materiële impact

Een woordvoerder van TomTom zegt tegenover persbureau ANP dat er geen gegevens zijn buitgemaakt die een ‘’negatieve materiële impact kunnen hebben voor TomTom of zijn klanten’’. Het bedrijf zegt niet wat voor soort gegevens er precies zijn gestolen.  

Bron: Security.nl