Twee mannen die de cv-ketel komen controleren: voor Kees (85) uit Hoorn (West-Friesland) was dat niets raars. Maar de mannen blijken een heel ander doel te hebben. Kees' is na het bezoek plots zijn houten kistje met dierbare eigendommen kwijt. NH Nieuws schreef vrijdag over de babbeltruc waar Kees slachtoffer van is geworden.

Kees wordt voorafgaand aan het bezoek zelfs gebeld voor een afspraak met de nepmonteurs. Als de mannen in de woning zijn, gaan ze naar de bovenverdieping, nemen de buit mee en melden ze dat ze met spoed naar een andere klus moeten.

Alle lades doorgespit

Even later bellen agenten bij Kees aan: mist hij soms een geldkistje? Als Kees boven gaat kijken blijken alle lades opengetrokken en doorgespit. Het kistje is in het water gevonden. In het kistje zaten onder meer twee trouwboekjes, maar die zijn niet teruggevonden.

Kees vertelt aan NH Nieuws zijn verhaal, en is nog steeds enorm van slag door wat hem is overkomen. Voor zover bekend zijn de twee 'monteurs' niet opgepakt. In een vergelijkbare zaak zijn wel een man en een vrouw aangehouden in de omgeving van West-Friesland. De politie waarschuwt: het gevaar is nog niet geweken.

Bron: NH Nieuws