Het OM wil vier familieleden bijna 10 miljoen euro afnemen, omdat dit geld door het gebruik van onder meer valse documenten zou zijn verkregen. Ook is tegen de verdachten tot dertig maanden cel geëist.

Het OM kwam woensdag met die eis voor de rechtbank in Den Bosch. De vier worden verdacht van belastingontduiking, valsheid in geschrift en witwassen via een stichting op Curaçao.

De hoofdverdachte is een 63-jarige belastingadviseur uit Breda. Uit onderzoek door de opsporingsdienst FIOD is gebleken dat hij zijn zwager, schoonzus en schoonvader adviseerde over schijnconstructie met meerdere stichtingen.

De schoonvader wilde op een fiscaal zo aantrekkelijk mogelijke manier vermogen overhevelen naar zijn drie kinderen. Zij hielden de fiscus voor dat ze zich aan de voorwaarden voor de voordelen hielden, maar dat was niet het geval. De verdachten gebruikten het geld onder meer voor het kopen van appartementen en het aflossen van leningen.

Via de SPF-constructie konden de kinderen over ruim 10 miljoen euro beschikken. De fiscus is voor circa 400.000 euro benadeeld.

Bron: ANP