De Nederlandse offshoretycoon Edward Heerema is volgens het Financieele Dagblad verwikkeld in een verbijsterende oplichtingszaak.

Hij liet zich in 2011 door een Malthese zakenman overhalen 100 miljoen euro van zijn bedrijf Allseas in een schimmige belegging te steken, maar uiteindelijk gingen anderen volgens de krant met zijn geld aan de haal. De man die hem zou hebben opgelicht claimt nu een schadeloosstelling van Heerema.

Volgens de advocaat van de vermeende oplichter Paul Sultana hadden Heerema en zijn naaste medewerkers "beter moeten weten''. "Hun incompetentie heeft Allseas geld gekost, dus zijn zij aansprakelijk voor de schade'', zegt de advocaat in het FD. De vermeende oplichter beweert zelf te zijn opgelicht door zijn eigen zakenpartner die nooit door Allseas had mogen worden vertrouwd.

Sultana kreeg in juni van de Engelse rechter de opdracht het verduisterde bedrag plus rente terug te storten op de rekening van Allseas. De oplichter weigert echter gehoor te geven aan het tot dusver onopgemerkt gebleven vonnis. Hij is in hoger beroep gegaan en heeft een tegenclaim ingediend.

Bron: ANP

Gerelateerd