Heb je een e-mail ontvangen van de 'NS' dat je gratis dagkaarten kunt winnen? Laat je dan niet misleiden, je hebt met een valse winactie te maken.

Je kunt in het bericht lezen dat de zogenaamde 'openbaar vervoer promotor’ elke week tien dagkaarten mag weggeven. Met een dagkaart kun je de hele dag gratis door Nederland reizen. Als je dit zou willen winnen, moet je op de button in de e-mail klikken.

Chatgesprek

De button verwijst je door naar een pagina die is opgemaakt in stijl van de Nederlandse Spoorwegen. Op de website staat een chatgesprek open waar je op slinkse wijze naar je gegevens wordt gevraagd. We adviseren je om je persoonlijke informatie niet te delen. Onderaan de pagina staat namelijk geschreven dat NS niets met deze winactie te maken heeft. Je kunt dus geen dagkaarten winnen.

Ongewenste telefoontjes

Daarnaast kun je in de algemene voorwaarden lezen dat de 'winactie' georganiseerd is door een marketingbureau. Dit bureau wil jouw gegevens doorverkopen aan sponsoren van de actie. De sponsoren zullen je op hun beurt lastigvallen met ongewenste telefoontjes en spamberichten.

Spam voorkomen?

Opgelicht?! raadt aan deze e-mail te verwijderen. Zo voorkom je dat je mailbox volstroomt met spam. Wil je meer tips om spam te voorkomen? Lees dan ons artikel over dit onderwerp.

Gerelateerd