Op de redactie stromen de meldingen binnen over alweer een valse mail van 'Intrum Justitia'. Dit keer worden 'GymStudio NL' en een bedrag van €105,75 genoemd. De 'factuur' in de bijlage bevat in werkelijkheid een gevaarlijk virus, open deze dus niet!

In de mail staat onder meer de volgende tekst: 'In de bijgevoegde factuur verwijzen wij u naar de eerder ontvangen herinnering(en). Wij stellen u hierbij de gelegenheid om het verschuldigde bedrag van €105,75 met rente binnen 14 dagen te voldoen op ons IBAN-rekeningnummer t.n.v. St. Derdengelden Intrum Justitia Nederland B.V. onder vermelding van het referentienummer.'

Open bijlage niet!In de mail wordt verwezen naar de factuur in de bijlage. Open deze niet, dit bestand is namelijk de boosdoener. Grote kans dat het een cryptolocker is, een 'gijzelvirus' dat bestanden versleutelt. Ook andere vormen van malware komen voor.

AdviesNegeer dit soort mails, maak geen geld over en open de bijlage in geen geval! Heb je een nota ontvangen die je niet vertrouwt? Neem dan contact op met het bedrijf via de officiële contactgegevens op de website.