Vorige week waarschuwden we al voor een phishingmail van het 'Centraal Invorderings Bureau', waarin werd gedreigd met met een deurwaarder voor een nog niet betaalde rekening bij Bol.com.

Nieuwe variant

Deze week zijn soortgelijke mails verstuurd, uit naam van hetzelfde incassobureau. Dit keer suggereert de misleidende mail dat er geen gehoor is gegeven aan een eerder betalingsverzoek voor aankopen bij Wehkamp. De deurwaarder zou binnenkort langskomen met een dagvaarding. ''Dit houdt in dat de deurwaarder, na het behalen van vonnis, beslag kan leggen op uw bankrekening(en), voertuigen en eigendommen. De kosten hiervan kunnen oplopen tot circa € 6300,00."

Dwingend

De mail heeft een dwingende toon. Zo wordt er aangegeven dat men het openstaande bedrag aan de Wehkamp moet betalen anders zal het bedrag van € 6623,65 binnen één werkdag worden afgeschreven.

Negeer link

De ontvanger kan op een link klikken om de factuur te bekijken. Doe dit niet! Waarschijnlijk proberen oplichters via phishing uw persoonlijke gegevens in handen te krijgen of komt u terecht op een malwarewebsite, waarbij uw computer wordt geïnfecteerd met schadelijke software.

Misbruik bedrijfsgegevens

Het Centraal invorderings Bureau (cib) in Rotterdam is een bestaand incassobureau. Oplichters misbruiken de gegevens van deze organisatie. Het Centraal Invorderings Bureau heeft aangifte gedaan.

Voorbeeld:

Bron: www.fraudehelpdesk.nl

Gerelateerd