Een nieuwe week, een nieuwe valse mail uit naam van DigiD. Wederom volledig in de opmaak van de overheidsinstantie, waarbij dit keer het verhaal is dat je je vanwege de AVG opnieuw moet identificeren. Maar daar klopt niks van natuurlijk.

De mail draagt de titel 'Toegankelijkheid van DigiD' en is zogenaamd afkomstig van de DigiD Helpdesk. Deze afzender bestaat echt, maar is in dit geval gespoofd door oplichters. 

Volledige tekst van de mail.

Geachte heer/mevrouw, 

Vanwege de vernieuwde wet- en regelgeving eisen van de Algemene Gegevensbescherming (bekend als de AVG) vragen wij u om zich opnieuw te identificeren. 

Opnieuw identificeren

Alvast bedankt voor uw medewerking

Klik je op de link, zal je op een nepsite terechtkomen waar wordt gevraagd om gegevens in te vullen. Bijvoorbeeld van je bank of andere gevoelige informatie. 

Waaraan kun je zien dat de mail nep is? 

Valse mails uit naam van DigiD zijn niks nieuws en het is dus ook gemakkelijk te herkennen. Wat in dit geval gelijk weggeeft dat het om een nepperd gaat, is het feit dat de echte DigiD nooit links in mails verstuurt. Krijg je dus een dergelijke mail, weet je dat 'ie gelijk de prullenbak in kan.

Verder word je aangesproken met 'heer/mevrouw'. DigiD zal je altijd bij je eigen naam aanspreken. 

Lees ook: