Vorige week berichtten we over een reeks valse e-mails van 'ICS', maar de afzenders waren kennelijk nog niet klaar met de boel te flessen. Ondertussen heeft onze redactie talloze andere phishingmails uit naam van de creditcardmaatschappij ontvangen.

In elke e-mail wordt een probleem aangekaart. Dit betreft een storing in je account, een wijziging van je persoonlijke gegevens, een wijziging van de algemene voorwaarden of een nieuw consumentenpaneel. Dit laatste 'probleem' kwam ook al naar voren in een phishingmail van 'ING'.

Geef geen gegevens

In elke valse e-mail word je aangespoord om op een link in het bericht te klikken. Vervolgens word je doorgestuurd naar een pagina waar je dient in te loggen. Wanneer je dit doet, vallen je gegevens in handen van criminelen. Niet doen!

Nog meer e-mails?

De kans is groot dat er nog meer valse e-mails worden verstuurd. Heb jij ook een bericht ontvangen en twijfel je? Neem dan contact op met de creditcardmaatschappij of ga naar de officiële site en log daar in. Log niet in via en link in een e-mail!

Meer weten?

Wil je meer informatie over veelvoorkomende phishingmails? In dit artikel vind je meer informatie.

Gerelateerd