MKB-Nederland en VNO-NCW starten vandaag in samenwerking met de ministeries van Veiligheid en Justitie en Economische Zaken een nieuwe campagne. Deze campagne ondersteunt zowel individuele ondernemers als brancheorganisaties in de strijd tegen cybercrime.

Met het project 'Veilig Zakelijk Internetten' kunnen ondernemers onder meer de veiligheid van hun digitale omgeving laten testen. Daarnaast is het voor brancheorganisaties mogelijk de specifieke risico's van hun achterban in kaart te laten brengen. Vervolgens krijgen ze tips op maat om die risico's te verkleinen.

Veilig Zakelijk Internetten

Veilig Zakelijk Internetten is een vervolg op het cybersecurity-project, dat de ondernemersorganisaties vorig jaar uitvoerden. Hiermee wonnen zij een Europese overheidsprijs, vanwege de innovatieve benadering.

Het nieuwe project biedt 2500 ondernemers de mogelijkheid om kosteloos de veiligheid van hun digitale netwerk op afstand door hackers te laten testen. Vervolgens ontvangen zij een rapport met de risico's en concrete adviezen.

Branchegerichte aanpak

Nieuw in het project is de branchegerichte aanpak. 'Het kan per sector een groot verschil maken op welke manier bedrijven het slachtoffer zijn. We laten de Haagse Hogeschool daarom nu onderzoeken welke kwetsbaarheden specifieke branches hebben en welke risico's bedrijven in die branche met name lopen', aldus directeur Leendert-Jan Visser van MKB-Nederland.

Bron: ANP

Gerelateerd