We kregen vanmorgen een aantal meldingen over deze mail toegestuurd. De link is nog actief, let dus goed op.

Je gebruikt nog een verouderde betaalpas, om die reden ben je kwetsbaar voor fraude. Het excuus luidt dat criminelen apparaten bij zich dragen die met een versterkt signaal geld van je rekening kunnen plukken als ze bij je in de buurt komen.

Gelukkig kun je in een handomdraai een vervangende pas regelen, en wel door de instructies te volgen op de vervalste - en bovendien nog actieve - inlogomgeving. We besloten het voor de aardigheid eens te doen: heb je eenmaal je NAW-gegevens, pasnummer én pincode doorgegeven, dan mag je je oude pas opsturen in het kader van een 'recycletraject'. Je ziet dat deze oplichter duurzaamheid in ieder geval hoog in het vaandel heeft staan.

Verzendinstructies oude betaalpas

Zo te zien moeten we aan de Van der Neerstraat 137 in de Haagse Schilderswijk zijn. Als we voor de vorm eens kijken of daar inderdaad een bankfililaal gevestigd is, komen we tot de constatering dat dat niet erg waarschijnlijk lijkt. Voor zover het nog niet duidelijk was, ook deze mail is nep en kan het beste verwijderd worden.

Van der Neerstraat 137, Den Haag (bron: Google Maps)