Opgelicht?! ontvangt dagelijks meldingen over valse e-mails van 'Netflix'. Er gaan verschillende varianten rond, maar de strekking is steeds hetzelfde: Jouw account zou zijn geblokkeerd wegens misbruik.

Al meerdere malen waarschuwden we voor valse e-mails uit naam van het entertainmentbedrijf. De meldingen blijven echter binnenstromen op de redactie van Opgelicht?! Daarom vragen we je nogmaals alert te zijn op deze phishingmails.

Account geblokkeerd wegens misbruik

De mails lijken op elkaar maar er zijn kleine verschillen. De ene keer wordt in de titel gesproken over een geblokkeerd 'abonnement', in een ander voorbeeld gebruikt men 'account'. Ook de vormgeving varieert. In de e-mails staat de volgende boodschap:

Uw account is geblokkeerd vanwege misbruik.

We vermoeden dat derden toegang hebben tot

uw account en gegevens.

Je kunt de blokkade zogenaamd opheffen door op een link te klikken en je account te verifiëren. Ga hier niet op in! Je komt terecht op een nepsite. Als je hier inlogt, krijgen kwaadwillenden toegang tot jouw Netflix-account.

Advies

Gooi de e-mail weg. Ontvang je een mailtje van Netflix en twijfel je aan de echtheid, controleer dan bij de klantenservice of alles klopt. De contactgegevens vind je op de website van het bedrijf.

Gerelateerd