Oplichters sturen valse vorderingen uit naam van Microsoft, waarin gedreigd wordt met afsluiting van je e-mail account. Betaal het zogenaamd openstaande bedrag niet!

Opgelicht?! kreeg een melding van een Hotmail-gebruiker, die plots een rekening kreeg voor gebruik van zijn e-mail account. De jaarlijkse kosten zouden €11,49 bedragen. Daarbovenop komt nog een bedrag van 40 euro incassokosten. Als het totale bedrag van €51,49 niet betaald wordt voor 12 januari 16.00 uur, zou het e-mailaccount van de ontvanger afgesloten worden en alle e-mails gewist. Het gebruik van Hotmail is echter gratis.

Volledige naam

Opvallend is dat in deze mail wel de naam van de ontvanger genoemd wordt. In de meeste valse e-mails wordt een algemene aanhef gebruikt, zoals 'Beste klant' of 'Geachte heer, mevrouw'.

PaySafe

De openstaande vordering kan voldaan worden door een PaySafe Card te kopen en de bijbehorende code te mailen naar de afzender van het bericht.

Advies

Gooi de mail weg en ga niet in op het verzoek te betalen. Als je een PaySafe-code mailt, kunnen oplichters volledig anoniem met dit geld aan de haal gaan.

Gerelateerd