Eerder was Mark Rutte slachtoffer, nu is het Willem-Alexander. Op Facebook is een nepprofiel aangemaakt met foto’s van de koning. Zijn naam op het profiel is 'Nelson Lugard’. Dit meldt de website fraudehelpdesk.nl.

Op Facebook is te zien dat het profiel actief is sinds februari 2018. Het is nog niet duidelijk is wat het doel is van de maker van het profiel. Mogelijk zit er een datingfraudeur achter, die via het profiel contact wil leggen met vrouwen.

Buitenlandse personen

Nederlanders zullen niet gauw slachtoffer worden van datingfraude via dit profiel, zij zullen Willem-Alexander waarschijnlijk herkennen. Buitenlandse personen kunnen echter vallen voor de charmes van onze koning.

Voorkom datingfraude: google foto's

Datingfraudeurs gebruiken vaak foto's die eenvoudig via Google te vinden zijn. Heb je zelf twijfels over een datingcontact en heb je een foto van diegene in je bezit? Voer deze dan in via Google afbeeldingen zoeken. Als je ziet dat de foto op andere plekken opduikt, weet je dat het foute boel is. Maak nooit zomaar geld over naar een internetliefde in het buitenland, ook al zegt de persoon in kwestie smoorverliefd op je te zijn.

Meer tips: hoe voorkom ik online datingfraude?

Bron: Fraudehelpdesk.nl

Gerelateerd