Oplichters in Duitsland hebben een nieuwe manier gevonden om slachtoffers te maken. De criminelen hebben zich voorgedaan als politiemensen en zo een gepensioneerde man in Duitsland bestolen van tonnen aan juwelen en contant geld, bericht De Telegraaf. 

De criminelen kregen de man zo ver om de spullen voor zijn deur te leggen. De Duitser was in de veronderstelling dat de politie dit zou ophalen om veilig op te bergen. 

Bestookt met telefoontjes

De oude man werd door de criminelen bestookt met telefoontjes om zijn vertrouwen te winnen. Daarbij is de Duitser blijkbaar zo bang gemaakt dat hij zijn spullen via ‘de politie’ in veiligheid wilde brengen. Pas enkele weken nadat hij doorhad dat hij was bedrogen, stapte de man naar de politie om aangifte te doen. 

De criminelen hebben met hun actie een buit met een waarde van ongeveer 700.000 euro bemachtigd, stelt de politie. 

In Duitsland komt dit soort criminaliteit vaker voor. Een bang gemaakte bejaarde vrouw in Dresden heeft vorig jaar voor ongeveer een miljoen aan gouden munten, sieraden en goudstaven naar een afgesproken plek gebracht op een begraafplaats. Die zijn daarna spoorloos verdwenen. 

Bron: De Telegraaf