Er worden opnieuw valse e-mails verstuurd uit naam van Google, waarmee criminelen gegevens proberen te ontfutselen. In de e-mail zit een bijlage met brief. Het gaat hier om zogeheten loterijfraude. Trap er niet in!

'Google' zou je feliciteren met een gewonnen prijs. Je moet alleen nog een brief invullen met een aantal vragen. Geef deze contactgegevens vooral niet. De criminelen gaan er namelijk mee aan de haal. Door het invullen kun je slachtoffer worden van identiteitsfraude. Ook is het bij deze vorm van fraude mogelijk dat criminelen vragen om vergoedingen te betalen voor bijvoorbeeld belastingen, juridische kosten en bankkosten. Later hoor je niets meer en kan je het gewonnen bedrag op je buik schrijven.

Slecht Nederlands

Het bericht boven de bijlage is in slecht Nederland geschreven. Duidelijk is dat dit door een vertaalmachine is gegaan om geloofwaardiger over te komen. Wanneer je dit ziet, kan je er vanuit gaan dat het om een foute e-mail gaat.

Advies

Onthoud: als iets te mooi lijkt om waar te zijn, dan is dat ook zo. En als je niet mee hebt gedaan aan een prijsvraag of loterij, kun je ook niet winnen!

Gerelateerd