Het bedrijf iUsed uit Nieuwegein is het slachtoffer geworden van een oplichterstruc. Criminelen zijn erin geslaagd om met een listige wisseltruc een lading iPads en Macbooks te stelen.

Bij iUsed worden gebruikte Apple-producten opgeknapt en weer verkocht. De online winkel verstuurt dagelijks pakketten via PostNL. Oplichters deden zich voor als medewerkers van het postbedrijf en meldden zich om de dagelijkse vracht op te halen. Nietsvermoedend gaven de medewerkers van het bedrijf iUsed de pakketten mee. In totaal namen de koeriers 37 pakketten mee, ter waarde van enkele tienduizenden euro’s.

Bedrijfskleding

De mannen hadden bedrijfskleding van PostNL aan en hadden zelfs scanners bij zich. Het duurde dus wel even totdat de oplichting aan het licht kwam. Het bleek foute boel toen het sorteercentrum van PostNL met het bericht kwam dat de pakketten niet waren aangekomen.

Onderzoek bedrijfsrecherche

PostNL laat weten dat de bedrijfsrecherche de zaak onderzoekt. Het bedrijf heeft vaker te maken met oplichters die zich voordoen als medewerker van PostNL.

Geld terug

Het gedupeerde bedrijf uit Nieuwegein biedt klanten een alternatief of geeft ze hun geld terug. Onbekend is of iUsed zelf zijn schade ergens kan verhalen. Het bedrijf heeft zelf een lijst van serienummers van de spullen gepubliceerd om de verkoop van de gestolen spullen – veelal iPads en MacBooks – moeilijker te maken.

Bron: RTLZ / fraudehelpdesk.nl

Gerelateerd