Bij Opgelicht?! komen de laatste tijd opnieuw berichten binnen over een man van vermoedelijk Turkse afkomst die bij benzinestations en afritten mensen aanspreekt om geld te lenen voor benzine. Als onderpand biedt Ali Ahmed zogenaamde waardevolle sieraden aan. Hij opereert zowel in België als in Nederland.

Een Belgisch slachtoffer meldt: ‘De man zei dat zijn creditcard niet werkte en smeekte om een lening voor brandstof en een nieuwe accu. In zijn BMW zat een zielige vrouw. Ik ben gezwicht voor zijn smeekbedes en de man gaf me als onderpand 4 gouden ringen, een forse gouden ketting en een gouden horloge.

Een Nederlands slachtoffer heeft een soortgelijke ervaring. Op de afrit richting Venlo vertelde Ali in gebrekkig Duits dat zijn tankpas kapot was en dat hij geld nodig had om zijn reis naar Berlijn samen met zijn vrouw en kind te kunnen vervolgen. Omdat de man betrouwbaar overkwam en zichtbaar in paniek was, 'leende' het slachtoffer hem €200, met gouden sieraden als onderpand.

In beide gevallen gaf Ali zijn visitekaartje met daarop zijn contactgegevens in Duitsland. Maar het adres blijkt niet te bestaan, evenmin als het telefoonnummer en het mailadres. En naar het geld kunnen de slachtoffers dus fluiten, ondanks de oprechte en overtuigende toezeggingen.

Gerelateerd