Opgelicht?! krijgt meldingen over een nepfactuur uit naam van Apple. Je hebt zogenaamd een iPhone X besteld en dankzij een kortingsactie betaal je slechts een paar euro verzendkosten. Trap er niet in! Voor je het weet zit je vast aan een duur abonnement.

Om te bevestigen dat je de telefoon wilt ontvangen, moet je op de link in het bericht klikken. Als je dit doet, word je doorgeleid naar een website waar de telefoon voor een paar euro wordt aangeboden. Dit bedrag kan je betalen met je creditcard. Doe dit niet!

Duur abonnement

Bovenaan de pagina staat in kleine lettertjes dat je een proefabonnement afsluit voor een entertainmentwebsite. Als je vervolgens helemaal naar beneden scrolt, kan je lezen dat je meedoet aan een loterij. Ook staat er dat het abonnement €65,- per maand gaat kosten. Als je niet oplet, wordt het dus een duur grapje.

Te mooi om waar te zijn

Valse winacties zijn vaak te mooi om waar te zijn. Apple gaat helaas géén gloednieuwe iPhones weggeven voor zo'n zacht prijsje. Wees verstandig en gooi dit bericht dus gelijk weg.

Meer tips om valse winacties te herkennen

Gerelateerd