De recherche in Maastricht is een onderzoek gestart naar een man die telefonisch mensen heeft opgelicht in Limburg. De doelgroep betrof ondernemers, die telefonisch werden benaderd en gevraagd om een spoedbetaling te doen in verband met openstaande facturen.

De onbekende man doet zich voor als gerechtsdeurwaarder. Hij benadert ondernemers telefonisch. In het gesprek geeft hij aan dat het bedrijf een factuur heeft openstaan voor bijvoorbeeld advertentiekosten. Via een spoedbetaling kan het bedrijf dan gelijk geld overmaken, dat na verrekening met de factuur, weer wordt teruggestort. Dit wordt vervolgens niet gedaan. De gedupeerde ondernemers zien het geld niet meer terug. Accepteer spoedbetalingen nietOp dit moment heeft de politie in Limburg vier aangiften binnen van ondernemers in Limburg die voor diverse bedragen zijn opgelicht. Dit varieert van enkele honderden tot enkele duizenden euro's. De politie waarschuwt dan ook om deze spoedbetalingen niet te accepteren. Een gerechtsdeurwaarder voert normaliter geen spoedbetalingen via de telefoon uit.

Ook gedupeerd?De politie heeft de zaak in onderzoek en vraagt mensen die slachtoffer zijn geworden contact op te nemen via 0900 8844.De Koninklijke Beroepsorganisatie van Gerechtsdeurwaarders roept via Twitter gedupeerden op zich te melden. De organisatie doet aangifte.