Onbekenden hebben een brief verspreid waarin ze de naam van de Fraudehelpdesk misbruiken. De brief is namelijk niet afkomstig van de helpdesk in Apeldoorn. Het doel van de afzender is onduidelijk. Mogelijk is deze op zoek naar persoonsgegevens.

De Fraudehelpdesk waarschuwt dat er in de nepbrief staat dat er een systeemhack heeft plaatsgevonden bij een van hun cliënten. De afzender probeert de ontvanger wijs te maken dat zijn gegevens zijn uitgelekt. Mensen uit de buurt zou hetzelfde zijn overkomen. In de brief staat een lijstje van namen van mensen die bij de ontvanger in de buurt wonen. Verder zegt de afzender te hopen dat de schade meevalt.

Onderzoek naar 'de hack'

De ontvanger wordt gevraagd mee te helpen bij het onderzoek naar de vermeende hack. Beschikbare informatie moet hij delen. Hoe dat precies zou moeten, staat niet vermeld. De enige contactgegevens die in de brief genoemd worden, zijn die van de Fraudehelpdesk. Daardoor wordt de indruk gewekt dat de helpdesk de brief heeft gestuurd.

Maak een melding

Hoeveel brieven zijn verstuurd, is niet bekend. Heb je ook zo’n brief ontvangen? Doe dan een melding bij de Fraudehelpdesk.

De Fraudehelpdesk gaat aangifte doen bij de politie.

Gerelateerd