De politie heeft dinsdag een 27-jarige man uit Etten-Leur en zijn 24-jarige vriendin uit Lelystad gearresteerd wegens diefstal en oplichting. De twee zouden verkleed als agent buitenlandse automobilisten geld afhandig hebben gemaakt.

Volgens de politie heeft het tweetal begin december op de A16 een 27-jarige Spanjaard en een 34-jarige Duitser in totaal 1650 euro afgetroggeld. De twee verdachten zetten de Spanjaard die achter het stuur zat, op de A16 ter hoogte van Moerdijk aan de kant. Ze gaven hem een boete omdat hij te hard zou hebben gereden. Het geld van de Duitse bijrijder werd afgenomen omdat het volgens de nepagenten vals zou kunnen zijn. Toen de slachtoffers onraad roken en 112 wilden bellen, gingen de nepagenten er snel vandoor met het geld.

Door het kenteken van hun auto te noteren, wisten de buitenlanders de politie op het juiste spoor te zetten. Rechercheurs hebben op vier adressen in Lelystad, Etten-Leur, Gilze en Breda huiszoeking gedaan. De politie denkt dat de nepagenten vaker buitenlandse automobilisten hebben opgelicht.

(ANP)

Gerelateerd