Drie mannen wisten donderdag 22 maart in Delft een buitenlandse toerist, die onder leiding van een gids een wandeling door de stad maakte, geld afhandig te maken. De politie is op zoek naar getuigen.

De man liep donderdag 22 maart rond 14.55 uur met zijn echtgenote op de Markt in het centrum van Delft toen een man hem aansprak. Deze man vroeg de toerist of hij met het mobieltje van zijn vrouw een foto van het echtpaar kon maken. De toerist vond dit prima en na het maken van de foto kreeg zijn vrouw haar mobiel terug.

Controle op drugs

Niet veel later werd de toerist aangesproken door twee mannen die zich voordeden als politieagent. De twee vertelden de toerist dat zij hadden gezien dat hij aangesproken was door een man die mogelijk drugs zou verkopen. De 'agenten' controleerden de toerist op het bezit van drugs.

Geld verdwenen

Na de controle stapte de toerist in de bus om een andere bezienswaardigheid in Delft te bezoeken. Tijdens de busreis ontdekte hij dat hij was bestolen van zijn geld. De man heeft aangifte gedaan en de politie is een onderzoek gestart.

Tips? Bel de politie!

Bent jij getuige geweest van deze babbeltruc of heb jij informatie die voor de recherche van belang is? Bel dan met de recherche van politiebureau Delft via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan M (Meld Misdaad Anoniem) via 0800-7000.

Bron: politie.nl

Gerelateerd