Als je met de auto naar Frankrijk reist, pas dan op voor op nepagenten die langs de snelweg toeslaan. Meerdere vakantiegangers zijn de afgelopen tijd beroofd door deze criminelen. De Franse politie adviseert toeristen alert te zijn en geen gehoor te geven aan een stopteken van een auto zonder politielogo's.

De oplichters zijn voornamelijk actief op de grote snelwegen richting het zuiden van Frankrijk. Ze zien eruit als agenten in burger en verplaatsen zich in auto's die vaak uitgerust zijn met zwaailicht en sirene. Als ze voor je rijden, geven ze je een teken dat je naar de kant van de weg moet gaan. Vervolgens doorzoeken ze je auto en stelen ze allerlei waardevolle spullen. De afgelopen weken sloegen de oplichters toe op snelwegen aan de Côte d'Azur en de Languedoc-Roussillon en langs de A13 tussen Parijs en Normandië.

Auto zonder politielogo

De werkwijze van deze criminelen is steeds hetzelfde. Ze rijden rond in een auto zonder politielogo. Ze kiezen een potentieel slachtoffer uit, plakken een zwaailicht op hun auto en gaan achter het voertuig aan. Vervolgens laten ze het slachtoffer stoppen en doorzoeken ze de auto. Zo proberen ze waardevolle spullen, bijvoorbeeld een telefoon of portemonnee in handen te krijgen. Zodra dit is gelukt, gaan ze er met de buit vandoor.

Gemakkelijk te herkennen

Volgens de Franse politie zijn de oplichters gemakkelijk te herkennen. Echte Franse agenten hebben altijd een logo op hun auto en zijn gekleed in uniform. De politie zal je nooit zomaar vragen te stoppen op de vluchtstrook, omdat dit onveilig is.

Advies

Probeert een auto zonder politielogo je aan de kant te zetten, rijd dan door en bel de echte politie. Ook in Frankrijk is het noodnummer 112.

Blijf op de hoogte van onze waarschuwingen

Wil je als eerste op de hoogte blijven van onze actuele waarschuwingen? Download dan nu onze App en schakel de pushmeldingen in.

Gerelateerd