De politie hield afgelopen maandag twee nepagenten aan voor oplichting. Het gaat om twee jongemannen van 17 en 23 jaar, beiden woonachtig in Kaatsheuvel. Ze hadden zich voorgedaan als undercoveragenten.

Ze kregen het op deze manier voor elkaar een 29-jarige automobilist uit 's-Hertogenbosch op te lichten door hem direct te laten betalen voor meerdere verkeersovertredingen die hij zou hebben begaan. Het ging om een boetebedrag van ruim 800 euro.

De verkeersovertredingen zou hij kort daarvoor gemaakt hebben op de A59 ter hoogte van Waalwijk. Daarnaast moest het slachtoffer zijn rijbewijs inleveren en kreeg hij een verkeerscursus opgelegd. Omdat het slachtoffer niet zoveel geld bij zich had moest hij in de omgeving pinnen. De agenten reden met hun auto voor hem uit naar een pinautomaat in Vlijmen. Hier kreeg het slachtoffer van de nepagenten te verstaan dat ze in het kader van de feestdagen het boetebedrag gingen verlagen door een aantal verkeersboetes niet te rapporteren en mocht hij zijn rijbewijs behouden. Nadat het slachtoffer ruim 600 euro betaalde aan de nepagenten, reden zij met hun voertuig weg.

Het slachtoffer begon echter te twijfelen aan de geloofwaardigheid van de nepagenten en meldde zich vlak erna bij het politiebureau. Al gauw bleek dat hij was opgelicht. Gelukkig herinnerde hij zich het kenteken van het voertuig nog waarin de vermeende agenten reden. Zodoende kwam de politie maandagmorgen uit bij het verblijfadres van de 23-jarige kentekenhouder. Toen de politie vroeg naar zijn betrokkenheid bij het voorval bekende hij direct. In zijn woning trof de politie speelgoedartikelen aan, zoals nephandboeien en een deel van het geldbedrag. Later op de maandag, rond 17.00 uur, meldde de tweede verdachte zich op het politiebureau en werd meteen aangehouden.

Bron: politie.nl (02-01-15)

Gerelateerd