Dossier Opgelicht?! duikt in de derde aflevering in identiteitsfraude bij artiesten. Oplichters maken valse social media accounts aan uit naam van een BN'er en troggelen zo fans veel geld af. 
 

Benaderd door 'Jannes'

Ria (75) werd benaderd door de sympathieke Nederlandse volkszanger Jannes. Althans, dat dacht ze. Hij vroeg haar, na een tijd contact te hebben gehad via chat, om 100.000 euro. Hij zou namelijk bedreigd worden. Ria was er volkomen van overtuigd dat ze met haar favoriete artiest te maken had en stemde toe in een lening. Ze moet het geld in twee dozen opsturen, naar adressen in Amsterdam en Rotterdam.

Als Dossier Opgelicht?! een onderzoek start, blijkt dat de volkszanger niets met de zaak te maken heeft. Zijn identiteit wordt gebruikt door een bende oplichters die vermoedelijk uit Engelstalige mensen bestaat, zo wijst het onderzoek naar de berichten uit. 

Ook Frans Duijts slachtoffer

Al snel blijkt dat Jannes niet het enige doelwit is van de bende. Ook Frans Duijts is slachtoffer van identiteitsfraude. Beide BN’ers vertellen dat ze het verschrikkelijk vinden wat er gebeurt en hun boodschap is eensluidend: trap er niet in!

De schokkende bevindingen van Dossier Opgelicht?! zijn aangeboden aan de politie, die het onderzoek heeft overgenomen. 

Kijk Dossier Opgelicht?!

Bekijk de derde aflevering van het nieuwe seizoen Dossier Opgelicht?! nu op NPO Start en maandag 9 oktober 21:15 uur bij NPO3.