De recherche heeft in het afgelopen jaar in totaal negen verdachten aangehouden voor betrokkenheid bij de handel in valse postzegels. De politie maakte dat vrijdag bekend nadat het onderzoek werd afgerond.

De politie verdenkt de mensen van het maken en verhandelen van nepzegels, oplichting, witwassen en deelname aan een criminele organisatie.

In mei werd de eerste verdachte opgepakt en werd een grote hoeveelheid documenten, administratie en informatiedragers in beslag genomen. Aanleiding voor het onderzoek was een aangifte van PostNL. Het postbedrijf maakte eerder bekend dat goedkope nepzegels op internet werden verkocht. PostNL schat de schade op enkele miljoenen euro's.

De verdachten (33 tot 62 jaar) hebben vrijwel allemaal de Nederlandse nationaliteit en wonen in België en Duitsland, dicht bij de grens met Limburg. Twee Limburgers uit Maasmechelen en Keulen worden beschouwd als de hoofdverdachte leiders van de bende, zegt een politiewoordvoerder.

Voor zover bekend is het voor het eerst dat in Nederland op zo'n grote schaal is gefraudeerd met postzegels. De resultaten van het onderzoek gaan binnenkort naar het Openbaar Ministerie in Limburg dat beslist over de vervolging.

Bron: ANP

Gerelateerd