Heb jij een Netflix-account? Pas dan op voor deze misleidende e-mail. Het verhaal is dat jouw account aan het einde van de huidige abonnementsperiode wordt afgesloten omdat de maandelijkse afschrijving van het abonnementsgeld niet kon worden geautoriseerd. Uiteraard kun je je betaalinformatie actualiseren door even in te loggen, maar je raadt het al, criminelen willen je naar een nagemaakte inlogomgeving lokken in de hoop dat jij nietsvermoedend je creditcardinformatie of je PayPal-inloggegevens invoert.

Het in het Engels opgestelde mailtje ziet er best geloofwaardig uit, afgezien van wat opvallende ontbrekende spaties waardoor je vreemde samentrekkingen als 'activeuntil' krijgt. De nagemaakte website waar je naartoe wordt gelokt heeft als webadres payments-netflix.com, maar even voor de duidelijkheid, dat is geen officieel domein van Netflix zelf.

Ook het mailadres is verdacht: noreply@javpornmovies.com is geen mailadres van Netflix. Voor zover wij weten voorziet Netflix namelijk helemaal niet in het soort beeldmateriaal waar dat e-mailadres naar verwijst.

Valse e-mail 'Netflix'