Een van de mannen die vastzitten voor het aanbieden van de mogelijkheid om illegaal te gokken op voetbalwedstrijden, wordt ook verdacht van betrokkenheid bij matchfixing.

In Nederland zouden volgens het Openbaar Ministerie twee wedstrijden zijn gemanipuleerd in de Jupiler League. Dat is donderdag gebleken bij de rechtbank in Den Haag. De verdachte is de op Cyprus gevestigde Daniël van 't H.. Het zou gaan om het omkopen van een of meer Duitse voetballers, samen met de Nederlandse matchfixer Paul R., die onlangs is berecht in Duitsland.

Twee wedstrijden gemanipuleerd

Volgens het OM zijn twee wedstrijden in de Nederlandse Jupiler League gemanipuleerd, maar details zijn nog niet bekend. Het onderzoek daarnaar is nog niet afgerond. Volgens het OM verklaart Van 't H. hier tot op heden niet veel over. Van 't H. stond donderdag voor het eerst in het openbaar voor de rechter, samen met medeverdachte Vincent de W. (1981) die een kleinere rol had. Tot op heden zaten de twee vast, maar de rechter bepaalde donderdag dat de twee op vrije voeten mogen komen.

Bron: ANP (28-05-2015)

Afbeelding: iStockphoto

Gerelateerd