Slecht nieuws voor iedereen die gewend is aan digitaal winkelen met een smartphone. Vanaf 2018 moeten alle internetaankopen worden afgerekend met een nieuw 'pasjeskastje', omdat de Europese toezichthouder dat veiliger vindt. Dit meldde De Telegraaf zaterdag.

Terwijl half Nederland bijvoorbeeld vanuit de trein kleding koopt en vliegreizen boekt met z'n mobiele telefoon, heeft de in Londen gevestigde Europese Bank Autoriteit (EBA) besloten dat de kans op gesjoemel daarmee te groot wordt. Op verzoek van het Europese Parlement bedacht de EBA extra veiligheidsmaatregelen, omdat internetfraude in sommige landen uit de hand dreigt te lopen.

Als het aan de EBA ligt, moeten online-aankopen boven de 10 euro daarom vanaf eind volgend jaar met een identificatie-apparaatje goedgekeurd worden.

Update

Het bericht over plannen van de Europose Bank Autoriteit om consumenten te verplichten 'betaalkasjes' te gebruiken bij online betalen, lijkt uit de lucht gegrepen. Dit blijkt uit reactie van Gijs Boudewijn, adjunct-directeur van de Betaalvereniging Nederland. De EBA wil alleen grotere betaalveiligheid in landen waar dat nog niet genoeg geregeld is.

Bron: ANP/Telegraaf

Bron update: emerce.nl

Gerelateerd