De politie heeft op verschillende plaatsen in Nederland en Duitsland woningen en bedrijven doorzocht in een onderzoek naar mogelijke fraude door een viertal stichtingen. Deze zijn betrokken bij de inzameling van geld voor goede doelen. De politie heeft diverse goederen in beslag genomen. Er is niemand aangehouden.

Het onderzoek richt zich op de activiteiten van de vier stichtingen met daaraan gelieerd vier bedrijven die geld inzamelen voor goede doelen. Het gaat om de Stichting Help, de Nederlandse Stichting Hulp aan Dieren, Stichting Werelddier en de Stichting Menodi. De politie onderzoekt momenteel in hoeverre het gedoneerde geld daadwerkelijk bij de goede doelen terecht is gekomen.

Andere goede doelen niet verdacht

De politie vermoedt dat een groot deel van het gedoneerde geld niet ten goede is gekomen aan de betreffende goede doelen. De verdenkingen richten zich uitsluitend op de vier genoemde stichtingen en daaraan gelieerde bedrijven. Er zijn geen aanwijzingen dat andere goede doelen waarvoor geld werd geworven betrokken zijn bij de fraude.

Actief benaderen

Het politieteam gaat de in beslag genomen spullen verder onderzoeken. Een van de volgende stappen is het actief benaderen van mensen die geld hebben gedoneerd aan één van de vier stichtingen.Mogelijke gedupeerden hoeven op dit moment nog niet zelf contact op te nemen met de politie.

Bron: Politie.nl

Gerelateerd