Wijkagent Fred Bravenboer uit Groenoord meldt op Twitter dat een bewoner twee medewerkers van de Kamer van Koophandel aan de deur heeft gehad. De KvK zelf wist echter van niets. Heb je hier ook mee te maken gehad? Meld het!

Al eerder waarschuwden wij voor deze mogelijke babbeltruc waarbij duo’s op deze manier je huis proberen binnen te dringen. Ga er niet op in! En vraag altijd of ze zich kunnen identificeren.

Babbeltruc

Bij een babbeltruc worden mensen aangesproken door oplichters. Dit kan op straat zijn maar ook aan de deur. Via een smoesje proberen ze binnen te komen. Hiermee loop je kans beroofd te worden. Vaak gaat het om betrouwbaar ogende mensen die zich voordoen als medewerker van een bank of een ander bedrijf. Laat niet zomaar iemand binnen en check altijd of de verstrekte informatie klopt! In dit hulpartikel staan tips.

Mogelijk slachtoffer?

Heb je ook mensen aan de deur gehad die beweerden van de Kamer van Koophandel te zijn? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844. Op de website van de KvK vind je meer informatie over deze babbeltruc.

Bron: Twitter politie Groenoord

Gerelateerd