Volgens beveiligingsbedrijf Palo Alto Networks is het mogelijk dat er veel meer iOS-apps zijn besmet met malware dan tot nu toe werd aangenomen.

Samenwerking

Het bedrijf werkt momenteel samen met Apple, Amazon en de Chinese zoekmachine Baidu om vast te stellen welke apps precies getroffen zijn. Andere Chinese beveiligingsbedrijven doen hetzelfde.

Maart

Palo Alto zegt dat de verspreiding van de malware waarschijnlijk in maart dit jaar is begonnen. Hierdoor is het daadwerkelijk aantal getroffen apps waarschijnlijk veel groter. Het bedrijf kan geen aantallen noemen.

China

Het is nog onduidelijk of de schade voor Nederlandse gebruikers ook groter is. Aangezien het probleem uit China afkomstig is, zullen waarschijnlijk vooral Chinese apps zijn getroffen. Toch is de kans op besmetting buiten China niet klein omdat veel apps voor Europese en Amerikaanse bedrijven door Chinese ontwikkelaars worden gebouwd.

De bouw van veelgebruikte apps van grote bedrijven wordt meestal niet uitbesteed dus de kans is klein dat die apps ook besmet zijn.

Bron: NOS

Gerelateerd