'Win een weekend naar een Van der Valk Hotel!' Dat klinkt als een aantrekkelijke winactie waar je misschien wel aan mee zou willen doen. We raden je dit echter af. Het is een misleidend bericht.

De afzender van de e-mail, 'weekendje weg', schrijft dat je een tijd geleden je gegevens achter hebt gelaten op hun website om kans te maken op een weekend in een Van der Valk Hotel.

Gegevens invullen?

Om te kijken of je het weekend weg gewonnen hebt kun je op de button in het bericht klikken. Je komt dan op een website terecht waar je een aantal vragen gesteld worden. Vervolgens dien je je gegevens in te vullen. We raden ten strengste af dit te doen. Onderaan de pagina kun je namelijk lezen dat de hotelketen niets te maken heeft met deze winactie. Je kunt geen weekend weg winnen. Als je de algemene voorwaarden leest, zie je dat een marketingbureau de afzender van het bericht is. Dit bureau wil jouw gegevens doorverkopen aan sponsoren. Deze zullen je vervolgens lastigvallen met ongewenste telefoontjes en spamberichten.

Verwijderen

We adviseren je deze e-mail te verwijderen. Zo houd je je gegevens op de meest veilige plek: bij jezelf.

Lees hier meer over misleidende winacties

Gerelateerd