Een elektrische fiets winnen ter waarde van 2299 euro? Let op: het bericht is niet afkomstig van een fietsenwinkel, maar van een bedrijf dat jouw gegevens in handen probeert te krijgen.

'Wij zijn blij om te vermelden dat onze webwinkel de grootste online fietsen verkoper van Nederland is geworden', zo begint de e-mail. Dit zou de reden zijn dat je speciaal bent geselecteerd om een elektrische fiets te winnen.

Simpele vragen

Via de link in de tekst kom je terecht op een website, waarop je drie simpele vragen moet beantwoorden. Hierna wordt gevraagd om een keuze te maken tussen twee fietsen. Na de keuze dien je je gegevens in te vullen. Let op: je geeft het bedrijf toestemming om je gegevens door te verkopen aan derden. Zij kunnen je dan benaderen voor diverse acties.

Herkennen

Onderaan de pagina staat in het klein geschreven: 'Het genoemde merk / bedrijf is niet de organisator of sponsor van deze campagne en is op geen enkele wijze gerelateerd aan de organisatie.' Het is onbekend of de prijzen daadwerkelijk worden uitgereikt.

Gerelateerd