Een e-mail ontvangen waarin staat dat je tester kunt worden 'voor een exclusief Milka test-pakket'? Let dan op! Deze e-mail komt niet van de chocoladefabrikant, maar is verstuurd door een buitenlands bedrijf dat uit is op je gegevens.

Bij Opgelicht?! ontvingen we een bericht met de boodschap dat we tester kunnen worden voor Milka. Het klinkt aanlokkelijk, maar ook hier is sprake van een misleidende winactie. De afzender van de e-mail lijkt 'Milka testpanel'. In werkelijkheid is het bericht verstuurd door een buitenlands marketingbedrijfje dat gegevens verzamelt voor reclamedoeleinden. Milka heeft hier dus helemaal niets mee te maken.

Voorwaarden

Als je klikt op een van de links in de e-mail, kom je terecht op een website waarop je enkele vragen moet beantwoorden. Vervolgens zie je op je scherm dat je in de finale zit. Je hoeft alleen nog even je gegevens in te vullen en akkoord te gaan met de voorwaarden. Let op! Hiermee geef je toestemming dat allerlei bedrijven je kunnen benaderen via e-mail, sms en telefoon.

Veel spam

Als je de voorwaarden accepteert, kun je heel veel reclame e-mails verwachten. Ook zullen telefonische verkopers je benaderen. Bovendien is het bij veel van dit soort acties nog maar de vraag of de beloofde prijs daadwerkelijk uitgekeerd wordt.

Gerelateerd