Een dag gratis reizen door heel Nederland? Dat wilt iedereen wel. Maar pas op voor deze misleidende winactie uit naam van NS.

In het bericht staat dat de ‘promotor van het openbaar vervoer’ iedere week tien dagkaarten mag weggeven. Als je ook kans wil maken, dien je op de button ‘Ja, ik wil die gratis dagkaart!’ te klikken. Doe dit niet.

Een chatgesprek

Wanneer je op de button klikt, kom je terecht op een website waarvan de lay-out erg betrouwbaar lijkt. Hier zie je een chatgesprek openstaan waarin er naar je naam, achternaam en e-mailadres gevraagd wordt. Let goed op! Onderaan de pagina staat in het klein beschreven dat dit geen actie van NS betreft. Een organisatie probeert op deze manier aan je gegevens te komen om deze te verkopen aan andere partijen. Wanneer je meedoet, zal je in de toekomst lastig worden gevallen met spam per mail en telefoon.

Advies: negeer het gesprek!

Wij adviseren je niet te antwoorden in het zogenaamde chatgesprek. Heb je dit bericht ontvangen? Verwijder het dan direct. Wil je meer weten over misleidende winacties? Lees dan het artikel over dit onderwerp.

Gerelateerd