Heb je een e-mail ontvangen uit naam van de Nederlandse Spoorwegen (NS) waarin de zogenaamde openbaar vervoer promotor een mededeling voor je heeft? Dan heb je hoogstwaarschijnlijk met een misleidende winactie te maken.

De promotor vertelt je dat hij tien dagkaarten mag weggeven. Met zo’n dagkaart kun je de hele dag door Nederland reizen met de trein. Om kans te maken op een dagkaart moet je op de button in het bericht klikken.

Marketingbureau

Je wordt dan doorverwezen naar een website waar een chatgesprek open staat. In dit gesprek wordt op slinkse wijze naar je gegevens gevraagd. We adviseren je om hier niet in mee te gaan. Onderaan de pagina is namelijk te lezen dat NS niets met deze winactie te maken heeft. Wat blijkt: de afzender van het bericht is een marketingbureau. Dit bureau wil jouw gegevens hebben om ze door te verkopen aan sponsoren. Deze sponsoren zullen je gegevens gebruiken om je lastig te vallen met ongewenste telefoontjes en spamberichten.

Spamberichten

We raden je aan deze e-mail te negeren en verwijderen. Je kunt geen dagkaarten winnen en je zal worden lastiggevallen met spamberichten als je erin meegaat. Meer tips om spam te voorkomen? Lees hier ons artikel over het onderwerp.

Gerelateerd