Een jaar lang gratis Netflix winnen voor het hele gezin? Let op! Deze winactie is niet afkomstig van het mediabedrijf, maar van een organisatie die jouw gegevens in handen probeert te krijgen.

Volgens de valse e-mail ben je geselecteerd om een jaarabonnement te winnen van Netflix. Hiervoor dien je alleen een aantal vragen te beantwoorden, zo staat in de tekst. Vervolgens zou je zogenaamd kans maken op de genoemde prijs.

Algemene voorwaarden

Door op de link in de tekst te klikken, kom je terecht op een website, waarvan de vormgeving sterk lijkt op de echte site van Netflix. Zo wordt het logo van het bedrijf gebruikt. Ook zijn de kleuren van de valse website gelijk aan die van Netflix.

Nadat je een aantal vragen hebt beantwoord, dien je je gegevens in te vullen. Let op! Je doet er verstandig aan eerst de algemene voorwaarden goed door te lezen. Hierin staat dat je toestemming geeft dat jouw gegevens worden doorverkocht aan derden. Zij mogen vervolgens zowel via e-mail als telefonisch contact met jou opnemen voor diverse aanbiedingen.

Valse winactie

Meer weten over misleidende winacties? In het hulpartikel over dit onderwerp geven we verschillende voorbeelden.

Gerelateerd