Ontvang je een mail waarin staat dat je een elektrische fiets van Batavus kunt winnen? Let op! Dit is een valse winactie.

Zoals vaker het geval is bij de valse winacties, moet je ook hier een aantal vragen invullen. Vervolgens staat er op de webpagina dat je kans maakt op de fiets. Je hoeft alleen maar even je naam en telefoonnummer in te vullen.

Vul niks in

Vervolgens mag je zelf het telefoonnummer bellen dat op de website staat. Wat volgt is een bel-quiz: je moet meer dan 250 vragen beantwoorden met een beltarief van 90 eurocent per minuut. En al deze vragen moeten 'snel' beantwoord worden, want binnen 50 minuten wordt de verbinding automatisch verbroken.

Winacties

Deze winacties krijgt Opgelicht?! vaker doorgestuurd. Vaak staan de voorwaarden onderaan de pagina, maar het is dan nog niet duidelijk of iemand daadwerkelijk de prijs gaat winnen. Ook wordt vaak niet vermeld dat de genoemde bedrijven, in dit geval Batavus, niks van een dergelijke actie weten. Bovendien weet je niet of er zorgvuldig omgegaan wordt met je telefoonnummer.

Gerelateerd