Volgens een e-mail uit naam van Batavus heb je een elektrische fiets gewonnen.

Dit klinkt misschien aantrekkelijk, de e-mail zal je echter naar een duur telefoonnummer leiden.

Telefoonnummer

In het bericht staat dat je een van de tien personen bent die een E-bike van gewonnen heeft. Door op de button in de e-mail te klikken word je doorverwezen naar een website waar je een aantal vragen worden gesteld. Hierna kom je op een pagina terecht waar een formulier openstaat. Hier dien je je telefoonnummer in te vullen. We raden je af dit te doen.

€0,90 per minuut

In de kleine letters onderaan de website is namelijk te lezen dat Batavus niets met deze actie te maken heeft. Bij deze 'winactie' kun je dus geen E-bike winnen. Als je je telefoonnummer hebt ingevuld, verschijnt er een nieuw telefoonnummer in beeld dat je zou moeten bellen. De kosten voor het bellen van dit telefoonnummer zijn €0,90 per minuut. Je zou een wincode ontvangen die je op de website in moet vullen. Het is echter mogelijk dat je erg lang aan de lijn wordt gehouden voordat je de wincode te horen krijgt.

Advies

We adviseren je niet in te gaan op deze misleidende winactie. De beloofde prijs zal je namelijk niet ontvangen en je moet bellen met een duur telefoonnummer. Wil je meer lezen over misleidende winacties? Lees er hier meer over.

Lees hier hoe je spam in je mailbox kunt voorkomen

Gerelateerd