Er gaat een misleidende winactie rond uit naam van Apple. Volgens de e-mail ben je uitgekozen om een smartphone te kopen voor slechts een euro.

Je moet zogenaamd snel een smartphone bestellen, omdat sprake is van een beperkte voorraad. 'Als u niet snel uw kans grijpt, gaat uw plek naar iemand anders', zo eindigt de e-mail. Onderaan de e-mail staat een link met de tekst 'Bestel het nu door hier te klikken'. Klik hier niet op!

Duur abonnement

Als je toch op de link klikt, kom je terecht op een website waarop je jouw deelname kunt bevestigen. Je dient hier je e-mailadres en achternaam in te vullen. Wanneer je vervolgens doorklikt, feliciteren oplichters je met de nieuwe mobiele telefoon. Bij de laatste stap hoef je alleen nog maar je creditcardnummer en geboortedatum door te geven.

Let op: na het invullen van alle gegevens krijg je voor vijf dagen een gratis abonnement bij een datingsite Serious Dating. Wanneer je het abonnement niet stopzet, wordt dit na vijf dagen automatisch met een maand verlengd. De kosten zijn vijftig euro per maand. Dit staat in de kleine lettertjes, die pas zichtbaar zijn als je naar beneden scrolt op de pagina. Ook valt daar te lezen dat er helemaal geen iPhone wordt weggegeven. Wel zou tweemaal per jaar een cadeaubon van 1000 euro worden verloot.

Advies

Lees de algemene voorwaarden altijd goed door, zeker bij dit soort acties. Wanneer iets te mooi lijkt om waar te zijn, dan is dat ook zo.

Gerelateerd