E-mail ontvangen dat jij speciaal bent geselecteerd voor € 750,- IKEA winkeltegoed? Pas op! Het bericht is niet afkomstig van IKEA, maar van een bedrijf dat jouw gegevens wil doorverkopen.

IKEA zou zogenaamd haar 40-jarige bestaan in Nederland vieren. Daarvoor heeft het bedrijf 40 klanten uit verschillende landen geselecteerd, zo schrijven criminelen. Volgens de tekst ben jij daar één van.

Gelukscijfer

Je dient zogenaamd enkel jouw gegevens te bevestigen en een vragenlijst in te vullen. Via een link kom je terecht op een website, waarop de gebruikte kleuren gelijk zijn aan de basiskleuren van IKEA. Er wordt hier niet gevraagd om een vragenlijst in te vullen, maar je moet een cijfer tussen de 1 en 10 kiezen. Wanneer dat het gelukscijfer is, heb je gewonnen. Let op: dit is altijd het geval.

Algemene voorwaarden

Hierna dien je jouw gegevens in te vullen. Je doet er verstandig aan eerst de algemene voorwaarden goed door te lezen. In deze voorwaarden staat dat je toestemming geeft dat het bedrijf jouw gegevens doorverkoopt aan derden. Dit kan voor veel spam in je mailbox zorgen.

Misleidende winacties

Meer weten over misleidende winacties? In het hulpartikel lees je meer over dergelijke oplichting.

Gerelateerd