Momenteel zijn weer veel oplichters actief, die zich voordoen als medewerkers van Microsoft. Opvallend is dat de bellers nu een Afrikaans accent hebben. Ook lijkt het alsof ze een Nederlands 06-nummer gebruiken. Dit meldt de Fraudehelpdesk.

De afgelopen week zijn bij de Fraudehelpdesk veel meldingen binnengekomen van mensen die zijn gebeld door iemand die zich voordoet als medewerker van Microsoft. Dit is een truc van oplichters om hun slachtoffers geld afhandig te maken en toegang tot hun computer te krijgen.

Afrikaans accent

Nieuw is dat de beller nu met een sterk Afrikaans accent spreekt. Doorgaans komen dit soort telefoontjes uit India en heeft de beller een sterk Indiaas accent. De oplichters lijken een Nederlands 06-nummer te gebruiken. Het nummer bestaat echter uit 11 cijfers, terwijl normale Nederlandse telefoonnummers uit 10 cijfers bestaan.

Verbreek de verbinding

Als iemand je belt met het verhaal dat hij voor Microsoft werkt, verbreek dan altijd direct de verbinding. Hoe langer je aan de lijn blijft, hoe moeilijker het kan zijn om het gesprek af te kappen.

Uitzending

Microsoftbellers vormen al jaren een probleem in Nederland. Opgelicht?! besteedde enkele jaren geleden al in een uitzending aandacht aan deze vorm van oplichting.

Gerelateerd