Recentelijk waarschuwden we voor telefoontjes van oplichters die zich voorstellen als medewerker van Microsoft en die melden dat er serieuze problemen zouden zijn met uw computer.

Dergelijke fraudeurs hebben afgelopen week 2 keer toe weten te slaan in de regio Amersfoort aldus een persbericht van de politie.

Een 52-jarige inwoner van Soesterberg werd gebeld door een man met een Indisch/Pakistaans accent. In twee telefoongesprekken werd hij ertoe verleid toe te staan dat zijn PC op afstand werd overgenomen. Toen de man in ging op het advies een contract af te sluiten voor een virusscanner en dat wilde betalen via internet liep zijn PC vast. Na herstart bleek dat er geld van zijn rekening was geboekt door de criminelen.

Op dezelfde manier is ook een 57-jarige vrouw uit Amersfoort benaderd. Ook zij werd overgehaald geld over te maken voor een virusscanner.

Mocht u zelf een dergelijk telefoontje krijgen, ga hier dan nooit op in en hang direct de telefoon op. Microsoft zal nooit op dergelijke wijze haar klanten benaderen.

Bron: www.fraudehelpdesk.nl

Gerelateerd