Opgelicht?! ontvangt opnieuw veel meldingen over een e-mail die uit naam van KPN wordt verstuurd. Hierin staat dat je betalingstermijn is verstreken. Dit is een vals bericht.

Hoewel wij vaker voor deze e-mail hebben gewaarschuwd, blijft het bericht in omloop. Wees alert!

Het bericht

In het bericht staat dat het telecom bedrijf je nog drie dagen de gelegenheid geeft om een nog openstaand bedrag van 37 euro te betalen. Indien je dit niet op tijd doet, zal het bedrag verhoogd worden naar 79,95 euro.

Bitcoins

Net als bij veel andere valse e-mails, moet je betalen in bitcoins. Hierdoor zijn criminelen niet te traceren. Laat je niet misleiden en verwijder het bericht meteen. KPN vraagt haar klanten nooit op deze manier te betalen. Op de officiële website van het telecombedrijf staan de volgende tips over wat je moet doen bij berichten als deze:

  • Geef nooit je wachtwoord, pincode of andere vertrouwelijke gegevens via e-mail.

  • Vermijd het klikken op links in e-mails. Typ in plaats daarvan het webadres van de website die je wilt bezoeken in de adresbalk van je internet browser. Als je met de cursor op de link gaat staan zonder deze aan te klikken, zie je of de link wel bij de juiste website hoort.

  • Open de bijlage van een e-mail alleen wanneer je de afzender vertrouwt. Een bijlage kan een virus bevatten.

Wanneer je twijfelt aan de echtheid van een bericht van KPN, kijk dan eerst of deze bij de actuele meldingen op de officiële website staat. Staat het bericht er niet bij? Stuur het dan door naar valse-email@kpn.com.

Gerelateerd