Pas op! Er zijn opnieuw pannensetverkopers actief. Opgelicht?! ontving de afgelopen dagen meerdere meldingen uit verschillende plaatsen in het land. De fraudeurs proberen je voor veel geld waardeloze pannen aan te smeren.

Slachtoffer

Afgelopen dinsdag werd een persoon aangesproken in Vlaardingen. Een onbekende man stelde zich voor als directeur van de firma Solingen uit Zwitserland en vroeg op welke wijze hij het snelst via Rotterdam naar Zwitserland kon rijden. Nadat hij een korte uitleg had gekregen, bood hij als dank een gratis messenset aan. Ook zei hij een aantal dozen met pannen in zijn auto te hebben staan. Deze kon het potentiële slachtoffer kopen voor 'slechts' € 3500,-.

De fraudeur kreeg na enige tijd door dat het moeilijk zou worden de pannen te slijten. Hij deed vervolgens een laatste aanbod: € 1000,-. Hier ging het slachtoffer mee akkoord. De dader ging er hierna snel vandoor.

Pannensetverkopers

De pannensetverkopers reizen door het hele land rond. Ga niet in op een dergelijke aanbieding en laat je ook niet ompraten.

Gerelateerd