De politie in Zeeland krijgt steeds vaker aangiftes van babbeltrucs. Henk Snepvangers van de politie Zeeland-West-Brabant zegt dat er tot nu toe in dit jaar 23 aangiftes zijn binnengekomen.
De meeste aangiftes gaan over een zogenaamde monteur aan huis. In enkele andere gevallen deed de oplichter zich voor als verpleger, arts of vertegenwoordiger van Vodafone.
Een deel van de zogenaamde monteurs misbruikt de naam van bedrijven. Die bedrijven waarschuwen, net als woningcorporaties, nu op internet voor de oplichters. Wanneer de oplichter geen herkenbare bedrijfskleding draagt, kunnen mensen het best contact opnemen met het bedrijf waar de zogenaamde monteur zegt te werken.
De oplichters gaan vooral langs bij ouderen. Eerst belden de monteurs alleen aan, later maakten ze vooraf telefonisch een afspraak. De monteur zou dan ook kunnen doorwerken als de bewoner weg moet.
De 71-jarige Sonja Spensnijder kreeg ook een telefoontje van een vrouw: 'Ik vertrouwde haar niet. Normaal komt hier iemand van installatiebedrijf Wolter & Dros, en die doen altijd eerst een kaartje in de bus. Ik heb ze gebeld en gevraagd of ze het werk weleens uitbesteden. Nee dus,' zegt ze tegen de Provinciale Zeeuwse Courant. Daarnaast vertelde ze dat het bedrijf vaker telefoontjes ontvangt van ouderen.
Bron: Provinciale Zeeuwse Courant