Woensdagmorgen is een 34-jarige man uit Wit-Rusland opgelicht door nepagenten. Dit gebeurde bij een tankstation aan de Poort van Veghel. De politie zoekt getuigen van dit voorval.

Het slachtoffer stopte woensdagmorgen rond 8.00 uur bij het tankstation. Samen met zijn drie inzittenden wilde hij daar wat gaan eten. Op dat moment stopte er een personenauto met daarin twee mannen. De man op de passagiersstoel stapte uit en legitimeerde zich met een document, gelijkend op een politiepas. De 34-jarige man en zijn passagiers werden gefouilleerd en moesten geld afstaan, dat was bedoeld voor de aankoop van een voertuig. Hen werd medegedeeld dat het geld gecontroleerd moest worden en de nepagent liep vervolgens met het geld naar het andere voertuig. Nadat hij was ingestapt reed het voertuig vermoedelijk weg richting Sint Oedenrode. Weggenomen is een groot geldbedrag van enkele duizenden euro's. Het slachtoffer heeft inmiddels aangifte gedaan.

Er is een summier signalement van de twee daders: man, licht getint, ze spraken slecht Nederlands en waren ongeveer dertig jaar oud. Het voertuig waar de nepagenten gebruik van maakten was een donkerkleurige BMW.

Op vrijdag 5 oktober werden op ongeveer dezelfde locatie ook al een aantal mannen opgelicht.

De politie is op zoek naar mogelijke getuigen van beide gevallen. Zij kunnen de politie bellen, telefoon: 0900-8844. Anoniem kan ook 0800-7000.

Bron: politie.nl via fraudehelpdesk.nl

Gerelateerd